AMSTERDAM - President Hosni Mubarak van Egypte gaat niet naar Duitsland om zich medisch te laten onderzoeken in een kliniek nabij Baden-Baden.

Dat heeft vicepresident Omar Suleiman woensdag in een interview gezegd, melden Duitse media. “Bedankt voor het aanbod, maar de president heeft geen behoefte aan een behandeling”, aldus Suleiman.

Uit informatie in handen van het Duitse tijdschrift Der Spiegel bleek eerder deze week dat autoriteiten een bezoek van Mubarak aan de luxueuze Max-Grundig- kliniek zouden plannen.

Gesuggereerd werd dat een medisch onderzoek in Duitsland een dekmantel is van de Amerikaanse overheid en het Egyptische leger om Mubarak op chique wijze zijn land te laten verlaten.

Vertrek

In Egypte roepen tegenstanders van het huidige regime sinds 25 januari om het vertrek van Mubarak. Sindsdien demonstreren duizenden mensen dagelijks op het Tahrirplein in de hoofdstad Cairo.

Vorige week liepen confrontaties met voorstanders van de Mubarak uit op bloedige rellen waarbij vele doden en gewonden vielen. De president liet zelf weten niet gelijk op te stappen maar zich bij de verkiezingen in september niet meer herkiesbaar te stellen.

Lees alles over de situatie in Egypte op onze special.

'Mubarak niet naar Duitsland'