AMSTERDAM - Tegenstanders van de Egyptische president Hosni Mubarak demonstreren dinsdag voor de vijftiende achtereenvolgende dag tegen het politieke regime. Volgens de Arabische nieuwszender Al-Jazeera wordt er opnieuw een massaal protest verwacht op het Tahrirplein in Caïro.

Demonstranten hebben opgroepen tot een massale demonstratie op dinsdag. Volgens Al-Jazeera heeft de vrijlating van de door de autoriteiten vastgehouden Google-topman Wael Ghonim geleid tot hernieuwd optimisme onder de betogers.

Ghonim zou door Egypte worden gezien als een van de belangrijke spelers op het gebied van sociale media in het land. Via Facebook en Twitter maakten inwoners van het land afspraken om te protesteren.

Volgens getuigen heeft Ghonim, die sinds 27 januari werd vermist, zich maandag na zijn vrijlating onmiddellijk gemengd onder de menigte op Tahrirplein.

Mubarak

De anti-Mubarak-betogers op het centrale plein in de Egyptische hoofdstad weigeren te vertrekken voordat de president zijn functie heeft neergelegd. Mubarak’s officiële verklaring luidt nog steeds dat hij aanblijft tot de verkiezingen in september, waarbij hij zich niet meer herkiesbaar zal stellen.

De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch meldde maandagavond dat er bij de protesten tegen Mubarak in de afgelopen twee weken minstens 297 mensen zijn gedood.

Lees alles over de situatie Egypte op onze special.

Volg berichten op Twitter via NUlive
.

Protest Egypte gaat door