CAÏRO - De gesprekken tussen de Egyptische regering en de oppositie hebben de demonstranten in Caïro nog niet tevreden gesteld.

Op het Tahrirplein wordt maandag voor de veertiende achtereenvolgende dag gedemonstreerd tegen president Hosni Mubarak. Ook in de havenstad Alexandrië zijn weer duizenden demonstranten op straat.

De betogers willen dat Mubarak, die bijna 30 jaar aan de macht is, per direct opstapt. Hij zelf wil pas weg als zijn ambtstermijn in september afloopt.

Veel betogers op het Tahrirplein trokken naar het aangrenzende, kolossale pand dat Mugamma heet. Het is het bureaucratische hart van de regering. De betogers proberen met een ring rond het gebouw te voorkomen dat de Mugamma weer normaal functioneert.

Op het Tahrirplein trad een stel betogers in het huwelijk. De twee zeiden dat alle betogers nu familie zijn. Ze werden door duizenden toegejuicht en gelukgewenst.

Leven

Het openbare leven in Caïro komt weer op gang. Winkels die gesloten waren vanwege plunderingen, gingen maandag open. De autoriteiten hebben de in januari ingestelde avondklok ingekort: van acht uur 's avonds tot zes uur 's ochtends. Dat was van zeven 's avonds tot acht 's ochtends.

Zondag zat de oppositie, inclusief de verboden Moslimbroederschap, voor het eerst om de tafel met onder anderen vicepresident Omar Suleiman. Afgesproken is onder meer dat een commissie zich gaat buigen over een herziening van de grondwet. Dat moet de weg vrijmaken voor vrije verkiezingen.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft gezegd dat in Egypte mogelijk complicaties ontstaan bij het voorbereiden van verkiezingen als Mubarak snel opstapt.

Lees alles over de situatie in Egypte op onze special

Lees reacties via Twitter op NUlive.nl

Protesten Egypte gaan door