ROME - Vier kinderen zijn zondag omgekomen door een brand in een zigeunerkamp in een buitenwijk van de Italiaanse hoofdstad Rome. De kinderen waren tussen de drie en vijf jaar oud.

Ruim honderd brandweerlieden en andere reddingswerkers waren op de vlammen afgekomen, meldden Italiaanse media. Ze konden echter niets meer voor de kleine kinderen doen.

''De lichamen waren deels verbrand. Mogelijk is er nog een vijfde slachtoffer, meldde een woordvoerder van de brandweer. ''We onderzoeken de zaak nog. De brand is pas net geblust.''

Vier mensen worden nog vermist. De brand brak uit om ongeveer half negen 's avonds in een gebouw op het kamp. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

NIeuwe kampen

Het Roma-kamp bevindt zich aan de Via Appia Nuova, die via het noordoosten de stad uitloopt richting vliegveld Ciampino. Volgens mensenrechtenactivisten wonen duizenden Roma in en rondom de hoofdstad, van wie de meesten in illegale onderkomens.

De autoriteiten zeiden vorig jaar dat die worden gesloten. Ze willen drie nieuwe kampen laten bouwen, waar voor het einde van het jaar zesduizend zigeuners kunnen worden ondergebracht. Momenteel zijn er al zeven van zulke kampen.