AMSTERDAM - Enkele honderden tegenstanders van Silvio Berlusconi hebben zondag een demonstratie gehouden bij de villa van de Italiaanse premier buiten Milaan.

Een kleine groep raakte slaags met de politie, waarbij enkele betogers en agenten gewond raakten. Twee betogers werden aangehouden, melden Italiaanse persbureaus.

De betogers kwamen bijeen voor Berlusconi's villa in Arcore, waar de premier naar verluidt wilde feestjes gaf met jonge vrouwen.

De Italiaanse justitie onderzoekt of hij betaalde seks heeft gehad met een minderjarig meisje en zijn ambt misbruikt heeft om dit te verhullen. Berlusconi ontkent.

Aftreden

Ook zaterdag werd tegen Berlusconi gedemonstreerd. Enkele duizenden mensen kwamen in een stadion in Milaan bijeen om het aftreden van de premier te eisen. Onder de aanwezigen waren de auteur Umberto Eco en de anti-maffiaschrijver Roberto Saviano.

Berlusconi liet zijn aanhangers zondag weten dat hij aanblijft, omdat er geen alternatief is voor zijn regering. Berlusconi werd in 2008 voor een termijn van vijf jaar gekozen.

Protesten bij villa Berlusconi