TUNIS - Ten minste twee mensen zijn zaterdag omgekomen in de Tunesische stad El Kef toen de politie het vuur opende op een groep van honderden betogers.

De actievoerders eisten het ontslag van het hoofd van de plaatselijke politie wegens machtsmisbruik, en gooiden met stenen en brandbommen.

Zeventien mensen raakten gewond, meldde het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Geslagen

Het hoofd van de politie van El Kef werd na het voorval gearresteerd. De demonstratie begon nadat de politiecommandant een vrouw in haar gezicht had geslagen. Agenten openden het vuur toen de woedende menigte het politiebureau dreigde binnen te dringen.

Eerder op zaterdag werden in Sidi Bouzid vier politieagenten gearresteerd. Ze zouden vrijdag betrokken zijn bij de dood van twee burgers die in de cel zaten.

Tonen

Ondanks de moeite die premier Mohamed Ghannouchi doet om te tonen dat hij gebroken heeft met het oude bewind, blijft het onrustig in Tunesië.

Veel inwoners hebben weinig vertrouwen in de politie, die ze beschuldigen van het vermoorden van betogers. Veel Tunesiërs associëren de politie met de verdreven president Zine al-Abidine Ben Ali.

De premier zuiverde afgelopen week het veiligheidsapparaat van 'vrienden' van de gevluchte president Zine al-Abidine Ben Ali. Eerder ontdeed hij zijn overgangskabinet van ministers die waren verbonden aan de regeringspartij van de verdreven leider.