AMSTERDAM - De vrijdagochtend opnieuw gearresteerde Nederlandse freelance cameraman Eric Feijten is op het vliegveld van Caïro aangkomen en keert terug naar Nederland.

Volgens de NOS, waar Feijten voor werkt, is het de bedoeling dat hij vrijdag nog terugkeert naar Nederland. Daar zou hij toe gedwongen zijn, omdat het werken hem in Egypte onmogelijk wordt gemaakt.

Feijten werd bij zijn aankomst woensdagnacht al vastgehouden op het vliegveld in de Egyptische hoofdstad. Hij laat

weten

niet blij te zijn, omdat hij er niet in is geslaagd zijn werk te doen.

De cameraman meldde vrijdagochtend zelf via Twitter dat hij was opgepakt.

Wegversperring

Volgens een woordvoerder van de NOS is Feijten vrijdagochtend aangehouden bij een wegversperring vanwege de cameraspullen die hij bij zich had.

Kort daarna meldde hij dat er diplomatieke auto's worden aangehouden in Egypte en dat de inzittenden worden gearresteerd.

Steun

Eerder vrijdagochtend bedankte Feijten zijn volgers op Twitter nog voor de steun rond zijn aanhouding.

Hij zei blij te zijn dat hij zijn camera terug had gekregen en gaf aan weer op pad te gaan in het land, waar een volksopstand tegen President Mubarak plaatsvindt. Minder dan een uur later liet hij weten opnieuw opgepakt te zijn.

Doelwit

Journalisten lijken in Egypte, vooral sinds donderdag, het doelwit te zijn van doelgerichte acties.

Er zijn meerdere gevallen van geweld gemeld en een aantal journalisten verschanste zich donderdagavond in een hotel uit vrees voor een woedende menigte voor de deur. De ambassade ontzette de vijf Nederlanders.