MILAAN - Premier Silvio Berlusconi van Italië heeft 20.000 euro overgemaakt aan de moeder van Noemi Letizia, het meisje dat in 2009 aanleiding was voor de vrouw van de mediamagnaat om echtscheiding aan te vragen.

Dit blijkt uit gelekte informatie uit het onderzoeksdossier in het seksschandaal Rubygate.

Dit heeft het persbureau ANSA woensdag gemeld. De betaling is verricht van dezelfde bankrekening die centraal staat in het schandaal rond de seksfeestjes bij Berlusconi thuis.

Berlusconi zocht in 2009 contact met het toen nog minderjarige lingeriemodel Noemi nadat hij foto's van haar had gezien. Berlusconi ging naar Noemi's tienerfeestjes, terwijl hij de verjaardagen van zijn eigen kinderen verwaarloosde tot woede van zijn vrouw Veronica Lario.

Maagden

Zij repte over ''maagden die zichzelf aanbieden aan de draak''. Berlusconi ontkent seks te hebben gehad met Noemi. Volgens haar moeder was Noemi opgevoed ''in de waarden van het evangelie en in de mythe van Silvio Berlusconi''.

Het Openbaar Ministerie in Milaan is bezig met een onderzoek tegen Berlusconi wegens bevordering van prostitutie van minderjarigen en wegens machtsmisbruik. Het verwijt machtsmisbruik is gebaseerd op een telefoontje dat Berlusconi persoonlijk pleegde met de politie van Milaan om het Marokkaanse escortmeisje Ruby vrij te krijgen.

Parlementaire onschendbaarheid

De Kamer van Afgevaardigden in Rome debatteert donderdag over een verzoek van het OM om huiszoeking te mogen doen in het kantoor van de boekhouder van Berlusconi. Dat valt ook onder de parlementaire onschendbaarheid van Berlusconi, die behalve premier ook Kamerlid is.