TUNIS - Zeker 219 mensen zijn om het leven gekomen tijdens de onlusten in Tunesië die leidden tot het vertrek van de autoritaire president Zine al-Abidine Ben Ali. Ook vielen er ongeveer 510 gewonden.

Dat heeft het hoofd van een mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties dinsdag gezegd.

Bacre Ndiaye, het hoofd van de commissie, zei dat onder de doden 72 mensen zijn die omkwamen tijdens gevangenisrellen.

Dagenlang

Ben Ali vluchtte in januari uit Tunesië nadat dagenlang tegen zijn bewind was betoogd. Ondanks het vertrek van Ben Ali is het nog altijd onrustig in het Noord-Afrikaanse land. Een groot deel van de aanhang van Ben Ali is op hoge posities blijven zitten.

In de stad Kasserine in midden-Tunesië gingen dinsdag honderden mensen de straat op. De betogers riepen de autoriteiten op een einde te maken aan het geweld en aan het plunderen van onder meer openbare gebouwen.

Vliegtuig

De Franse autoriteiten hebben een vliegtuig van familie van de afgezette Tunesische dictator Zine al-Abidine Ben Ali in beslag genomen. Volgens overheidsbronnen stond het al een week in een hangar op luchthaven Le Bourget bij Parijs.

Het toestel is van de familie Mabrouk. Een van hen is de schoonzoon van Ben Ali. De oud-dictator en zijn entourage zouden jarenlang staatsgeld in eigen zak hebben gestoken.

Tunesiërs solidair met bevolking Egypte