OSCHERSLEBEN - Zeker tien mensen zijn zaterdagavond laat in Duitsland om het leven gekomen toen een personen- en een goederentrein op elkaar botsten.

Een woordvoerder van de federale politie meldde in de nacht van zaterdag op zondag verder dat achttien personen zware verwondingen opliepen tijdens het incident in de plaats Hordorf in de deelstaat Saksen-Anhalt.

Daarnaast raakten 25 passagiers lichtgewond tijdens de botsing, die rond half elf 's avonds gebeurde en waarna brand uitbrak in beide treinen.

Meer dan 150 brandweerlieden, politieagenten en andere hulpverleners gingen ter plaatse om de gewonden te redden en de brand te blussen.

Rond half twee 's nachts waren alle gewonden overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. De personentrein had een capaciteit van honderd mensen.

Vijftig mensen

Duitse media meldden dat er ongeveer vijftig mensen in de trein zaten. Het lot van de bestuurder en van eventuele collega's op de goederentrein is onduidelijk.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. De goederentrein vervoerde een aantal containers en een voorraad kalk, zo meldde het dagblad Bild.

Werkzaamheden

De regionale HarzElbeExpress was onderweg van Magdeburg naar Halberstadt. Op dit traject waren werkzaamheden aan het spoor gaande.

Een ooggetuige meldde tegen Bild dat de treinwrakken vlak voor het station in Hordorf liggen. De personentrein ontspoorde door de kracht van de botsing.

Het treinverkeer op het grotendeels eensporige traject is tot nader order opgeschort.

Botsing Duitse treinen