AMSTERDAM - Meer dan tweehonderd migranten die begin deze week in hongerstaking waren gegaan in de rechtenfaculteit van de Universiteit van Athene hebben vrijdag hun protestactie beëindigd. Na tien uur onderhandelen met de politie gaven de hongerstakers zich over en verlieten ze het gebouw.

De migranten, grotendeels uit Noord-Afrikaanse landen, waren al sinds dinsdag in hongerstaking. Ze wilden met de hongerstaking hun eis om gelegaliseerd te worden kracht bij zetten.

De Griekse regering, die worstelt met een enorme stroom migranten, weigerde echter hun eisen in te willigen.

Nadat de hongerstakers het gebouw hadden verlaten liepen ze in een protestmars naar het centrum van de stad. Een aantal steunbetogers viel verslaggevers en fotografen aan die zich voor het gebouw verzameld hadden.

Verzoek

In Griekenland mag de politie alleen in uitzonderlijke gevallen school- en universiteitsgebouwen binnengaan. De universiteit diende donderdag een verzoek in bij een rechtbank in Athene om dat verbod voor het gebouw op te heffen. Dit werd toegekend, waardoor de weg werd vrijgemaakt voor een interventie door de politie.