WILLEMSTAD - De Curaçaose minister van Financiën George Jamaloodin heeft donderdag bekendgemaakt een geval van illegale financiering van de verkiezingscampagne van voormalige regeringspartij PAR te hebben aangepakt.

Hij sprak er schande van dat de partij die ''bijna vijftien jaar aan één stuk door de Nederlandse Antillen heeft geleid'' illegaal geld ontving van de Antilliaanse Landsloterij; te vergelijken met de Nederlandse Staatsloterij.

Jamaloodin liet donderdag tijdens de wekelijkse persconferentie van de regering een cheque zien als bewijs zien van een vorig jaar gedane overdracht van de loterij aan een stichting van de PAR voor omgerekend bijna 140.000 euro.

Volgens Jamaloodin was de directie van de stichting gesitueerd in het hoofdkantoor van de PAR. Voormalig minister van Justitie voor de PAR, Magali Jacoba, was lange tijd voorzitter van de liefdadigheidsstichting.

Geld

Jamaloodin heeft het geld inmiddels terug gevorderd en volgens hem is het ook weer overgemaakt. Hij feliciteerde het volk dat ‘hun’ geld weer in ‘hun’ handen is. Hij sprak van "maffia-achtige praktijken" van de PAR.

De Landsloterij steunt liefdadigheidsinstellingen. Het bedrag aan de stichting dat is gelieerd aan de PAR oversteeg echter ruim het maximaal toegestane bedrag per jaar voor donaties.