AMSTERDAM – De Duitse politie heeft het lichaam gevonden van Mirco, de jongen die vijf maanden geleden op 10-jarige leeftijd verdween. Dat heeft een woordvoerder donderdag gezegd.

Eerder op de dag had de politie gemeld dat de zaak was opgelost, nadat woensdag een verdachte werd aangehouden.

Het is niet bekendgemaakt waar het stoffelijk overschot is gevonden, schrijven Duitse media. Details over de zaak worden pas vrijdag tijdens een persconferentie gemeld.

De verdachte zou de politie hebben verteld waar het lichaam van Mirco te vinden was, berichtte de website van het weekblad Focus eerder op de dag al. De man zou een 46-jarige vader uit de stad Viersen zijn, dat ten zuidoosten van Venlo ligt.

Auto

Beslissend voor de uiteindelijke aanhouding van de verdachte was diens auto, een VW Passat. De Duitse recherche kwam eind oktober vorig jaar aan de hand van getuigenverklaringen op het spoor van de auto.

Een stationwagen die is gebouwd tussen 2005 en 2010 zou volgens getuigen de auto zijn waarin de ontvoerder van Mirco heeft gereden. Om de dader te kunnen traceren trok de politie alle auto's uit de wijde omgeving van het type VW Passat na.

Verkopen

De man die woensdag werd opgepakt, liep volgens Duitse media tegen de lamp toen hij probeerde zijn Passat in Nederland te verkopen.

''Wij hebben van het begin af aan gezegd: als wij de juiste Passat vinden, zal ons dat naar de dader leiden'', zei een politiewoordvoerder. Of de man die nu is opgepakt ook echt degene is die Mirco om het leven heeft gebracht, wilde de politie evenwel nog niet bevestigen.

Hechtenis

De politie heeft de afgelopen maanden meer Passat-rijders in hechtenis gehad, maar daar geen ruchtbaarheid aan gegeven. ''Dat was maar goed ook want in al die gevallen kwam snel de onschuld van de verdachte vast te staan'', aldus de zegsman.

De destijds 10-jarige Mirco uit Grefrath, vlak over de Duitse grens bij Venlo, verdween op 3 september 2010 na een middagje skaten met een vriend.

Zijn fiets werd gevonden aan de rand van het plaatsje Grefrath, vlak over de grens bij Venlo. Later vond de politie ook kleding en de mobiele telefoon van het slachtoffer, maar de jongen zelf bleef spoorloos. De politie ging al uit van een geweldsmisdrijf.