MILAAN - Italiaanse aanklagers stellen dat er op feestjes van de roemruchte Italiaanse premier Silvio Berlusconi naast de Marokkaanse Karima al-Mahrough nog een minderjarige te gast was.

Ze hebben dit donderdag naar voren gebracht en stellen dat er bewijzen zijn dat Berlusconi voor prostituees heeft betaald. Dit meldde het Italiaanse persbureau ANSA.

Het gaat nu om een 19-jarige Braziliaanse, Iris Berardi, bij wie de politie 40.000 euro en talrijke juwelen aantrof. Ze ging eind 2009 vaak naar feestjes van de premier bij Milaan of in Porto Rotondo op Sardinië.

De Marokkaanse, die inmiddels onder de naam Ruby een bekendheid is geworden, heeft overigens uitdrukkelijk ontkend ooit seks met de Berlusconi te hebben gehad.

Beschuldiging

Ze heeft ook gezegd destijds te hebben verteld ouder te zijn dan ze was. Berlusconi ontkent de beschuldigingen stellig. Seks met een minderjarige is een strafbaar feit in Italië.

Ruby zou 17 jaar zijn geweest toen ze naar verluidt eind 2009 te gast was op feestjes van Berlusconi. Berardi werd op 29 december 2009 achttien jaar en was dus nog net zeventien toen ze op feestjes van Berlusconi rondliep.

Prostitutie

Justitie onderzoekt of Berlusconi en mensen in zijn omgeving prostitutie van minderjarigen hebben bevorderd, toen zij meisjes ronselden voor wilde seksfeestjes bij Berlusconi thuis in een woning in de omgeving van Milaan en in een buitenverblijf op Sardinië.

Ook zou Berlusconi misbruik hebben gemaakt van zijn functie toen hij de politie in Milaan belde om het Marokkaanse escortmeisje Ruby vrij te krijgen.

Nieuwe dossiers

In Rome begon woensdagavond de inhoud van de nieuwe dossiers uit te lekken. Zo zou uit de stukken blijken dat van een bankrekening van Berlusconi 10.000 euro is overgemaakt aan een van de vrouwen die aan de feestjes in zijn villa in Arcore bij Milaan had deelgenomen, zo meldt persbureau ANSA.

Berlusconi ontkent alle beschuldigingen. Volgens de premier was er bij hem thuis alleen sprake van beschaafde diners die hem in staat stelden ''te communiceren met jongeren''.

Hij heeft naar eigen zeggen daarbij wel geld weggegeven ''om mensen die het nodig hadden te helpen met hun woonruimte, medische zorg en met de opleiding van hun kinderen, maar er was bij deze schenkingen geen enkel verband met seks.''