AMSTERDAM - De Duitse luchthaven Airport Weeze is donderdagochtend enige tijd afgesloten geweest nadat het gedrag van een passagier aanleiding was voor groot alarm. Reizigers moeten rekenen houden met urenlange vertragingen.

Het vliegveld is na ongeveer twee uur weer geopend.

Een getuige vertelt aan NU.nl dat het hele gebied achter de douane van de luchthaven om 6.15 uur werd ontruimd en dat er veel politiemensen aanwezig waren. Iedereen is naar de vertrekhal gestuurd. De politie doorzocht het vliegveld met speurhonden.

Aanleiding voor de paniek is een vrouw die na het inchecken het beveiligde gebied via een personeelsuitgang verliet, om even later weer achter de douane terug te keren. De luchthaven sloeg daarop groot alarm en controleerde ingecheckte bagage opnieuw, meldt de regionale krant Der Westen.

Uitgesteld

Alle vluchten zijn donderdagochtend uitgesteld of geannuleerd. Vliegtuigen die op het punt stonden om op te stijgen moesten terugkeren naar de gate. Het vliegverkeer wordt in de loop van de ochtend hervat. Reizigers moeten de hele dag nog rekening houden met lange vertragingen.

Het vliegveld van Weeze, dat vlakbij de grens ligt, wordt door veel Nederlanders gebruikt.

Volg reacties op Twitter via NUlive.

Vliegveld Weeze ontruimd