ROME - Het Openbaar Ministerie in Milaan heeft woensdag zo'n 300 pagina's nieuw bewijs naar de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden gestuurd over het seks- en machtsmisbruikschandaal rond premier Silvio Berlusconi.

Een speciale commissie van de Kamer komt donderdagochtend bijeen om te bekijken of zij toestemming geeft voor een nieuwe huiszoeking.

Die toestemming is nodig omdat Berlusconi behalve premier ook Kamerlid is. Het kantoor van zijn naaste medewerker Giuseppe Spinelli, waar justitie huiszoeking wil doen, valt ook onder de parlementaire immuniteit van Berlusconi.

Justitie onderzoekt of Berlusconi en mensen in zijn omgeving prostitutie van minderjarigen hebben bevorderd, toen zij meisjes ronselden voor wilde seksfeestjes bij Berlusconi thuis.

Ook zou Berlusconi misbruik hebben gemaakt van zijn functie toen hij de politie in Milaan belde om het Marokkaanse escortmeisje Ruby vrij te krijgen.

Bankrekening

In Rome begon woensdagavond de inhoud van de nieuwe dossiers uit te lekken. Zo zou uit de stukken blijken dat van een bankrekening van Berlusconi 10.000 euro is overgemaakt aan een van de vrouwen die aan de feestjes in zijn villa in Arcore bij Milaan hebben deelgenomen, zo meldt persbureau ANSA.

Een meisje dat bij Rubygate betrokken raakte, zei tijdens een door justitie afgeluisterd telefoongesprek over Berlusconi: ''Hij heeft mijn leven geruïneerd. Hij is een oude man.''

Minetti

Berlusconi's voormalige mondhygiëniste Nicole Minetti, die nu in het regioparlement van Lombardije zit, zegt in een afgeluisterd telefoongesprek: ''Het is handig van hem om jou en mij in het parlement te zetten want hij zegt: ik ben mooi van hen af en de staat betaalt hun salaris.''

Berlusconi wilde niet reageren op de nieuwe beschuldigingen. ''Ik heb hier niets over te zeggen. Het is allemaal schandalig.'' Volgens de premier was er bij hem thuis alleen sprake van beschaafde diners.