CAIRO - Betogers tegen het regime van de Egyptische president Hosni Mubarak hebben in de havenstad Suez een overheidsgebouw in brand gestoken.

Zij bestookten het pand met molotovcocktails, waarna het gedeeltelijk vlam vatte. Dat hebben ooggetuigen woensdagavond gemeld.

De demonstranten probeerden ook brand te stichten bij een lokaal kantoor van Mubaraks Nationale Democratische Partij. De politie, die de betogers bestookte met traangas en rubberen kogels, slaagde er evenwel in dat te voorkomen.

De gewelddadige protesten hebben opnieuw twee mensenlevens geëist. Een betoger en een politieman zijn woensdag omgekomen bij gevechten in het centrum van de hoofdstad Caïro. Dat hebben medici gemeld.

Dodental

Het totale dodental als gevolg van de onrust in Egypte komt daarmee op zes. Dinsdag kwamen al drie demonstranten en een politieagent om het leven.

Volgens medici zijn zeker zeventig mensen, 55 demonstranten en vijftien agenten, gewond geraakt.

Plunderingen

De autoriteiten in Suez hebben alle winkels in de stad bevolen de deuren te sluiten nadat plunderingen waren uitgebroken.

Egyptenaren gingen de straat op om te protesteren tegen de regering ondanks een door de autoriteiten uitgevaardigd verbod.Ooggetuigen repten over duizenden demonstranten.

ElBaradei

De Egyptische hervormingsgezinde politicus Mohamed ElBaradei, oud-directeur van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA), keert donderdag terug naar zijn vaderland. Dat heeft zijn broer bekendgemaakt.

ElBaradei is een uitgesproken tegenstander van de autoritaire president Hosni Mubarak (82), die al dertig jaar aan de macht is in het Noord-Afrikaanse land.

Vorige week voorspelde de al jaren in Wenen woonachtige politicus al de val van diens regime in een vraaggesprek met het Oostenrijkse persbureau APA.

Weer betogingen in Egypte