ATHENE - Een gerechtsgebouw in de Griekse hoofdstad Athene is donderdag beschadigd door een bomaanslag. Verscheidene ruiten zijn gesprongen. Ook acht auto's liepen schade op. Niemand is gewond geraakt, meldde de politie.

Het gebouw ligt juist buiten het centrum van Athene. De politie had voor de explosie een telefoontje ontvangen en het gebied rond het gebouw afgezet.

Volgens een bron bij de politie lijkt het erop dat er voor het gebouw een motor met een explosief was geplaatst. De eigenaar van een kiosk in de buurt zei op de televisie dat de explosie ''tamelijk krachtig'' was. Alle goederen die hij had uitgestald, vielen op de grond.

Aanslagen

De afgelopen vijf jaar hebben verscheidene linkse groepen in Griekenland de verantwoordelijkheid opgeëist voor aanslagen op gebouwen van bedrijven, het openbaar bestuur en de politie. Ook waren soms buitenlandse belangen het doelwit.

De laatste serie aanslagen had plaats in november. Toen werden in het Zuid-Europese land veertien poststukken met explosieven verstuurd naar onder anderen de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Italiaanse premier Silvio Berlusconi, het Europees Hof van Justitie in Luxemburg en de ambassades van onder meer Nederland en Zwitserland. Eén persoon raakte toen lichtgewond.

Griekse ambassade

Ook bij de Griekse ambassade in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires ontplofte donderdag een bom. De explosie richtte nauwelijks schade aan en verwondde niemand. Wie achter de aanslag zit, is nog niet bekend.

Bomaanslag Athene