LONDEN - De Britse politie heeft negen van de twaalf mannen aangeklaagd die vorige week zijn opgepakt op verdenking van het beramen van een terreuraanslag in Groot-Brittannië.

Drie mannen zijn vrijgelaten, meldde de politie maandag.

Volgens de politie hebben de aangeklaagde mannen tussen 1 oktober en 20 november plannen voorbereid voor een explosie waarbij meerdere doden hadden moeten vallen. Ze hadden op internet gezocht naar geschikte doelen.

Bangladesh

De aangeklaagde mannen zijn maandag voorgeleid bij de rechters van het City of Westminster Magistrates Court. Ze variëren in leeftijd van 19 tot 28 jaar.

Twee van de mannen komen uit Londen, drie uit Cardiff en vier uit Stoke-on-Trent. Een aantal komt oorspronkelijk uit Bangladesh.

Doelwit

De mannen werden in de vroege ochtend van 20 december van hun bed gelicht. De actie was de grootste antiterreuroperatie in Groot-Brittannië sinds april vorig jaar.

De Britse krant The Guardian meldde dat de mannen het hadden voorzien op regeringsgebouwen in het centrum van Londen. Ook zou winkelend publiek in de regio West Midlands doelwit zijn geweest.