MOSKOU - Een warmtefront heeft zondag in Moskou voor grote verkeersproblemen gezorgd. Door ijsregens braken twee stroomkabels, waardoor de elektriciteit uitviel en het nabijgelegen drukste vliegveld van Rusland , Domodedovo, tijdelijk werd gesloten.

Zeker honderd vluchten werden geannuleerd en meer dan zestienduizend mensen zijn gestrand.

Sjeremetjevo Airport nam enkele vluchten over, maar ook daar ontstonden enorme vertragingen. De vluchten van en naar Domodedovo zijn deels weer hervat. Dit internationale vliegveld verwerkt dagelijks gemiddeld 55.000 passagiers.

Stroomstoring

Media in Rusland meldden zondag dat de stroomstoring in de buurt van Moskou ongeveer 200.000 mensen heeft getroffen. Ook zijn de wegen spekglad door een centimeters dikke laag ijzel, wat vooral op het spoor flinke problemen opleverde. Veel trams en trolleybussen vielen uit en tussen het centrum en Domodedovo, waardoor de prijzen voor taxiritten van en naar Domodedovo zijn opgelopen tot meer dan 300 euro.

Moskou riep zijn meer dan tien miljoen inwoners op thuis te blijven. Een aantal auto's reed met matrassen op het dak gebonden rond, als bescherming tegen veelal enorme ijspegels die door het warmtefront los komen van gebouwen en naar beneden storten.