BESANÇON - Een gewapende tiener heeft maandag een groep kinderen gegijzeld in de stad Besançon in het oosten van Frankrijk.

Volgens burgemeester Jean-Louis Fousseret hield de 17-jarige dader uiteindelijk vijf of zes kinderen vast. Eerder waren dat er nog twintig in de leeftijd van vier tot zes jaar.

Persbureau AFP meldt aan het einde van de ochtend dat de politie de school is binnengevallen. Vervolgens zijn er nog vier kinderen en een begeleidster vrijgelaten, zo meldt de politie.

Van doden of gewonden is vooralsnog geen sprake. De gijzelnemer begon zijn actie kort nadat de school was opengegaan. Hij viel het pand binnen, gewapend met twee zwaarden.

Onderhandelaars

Volgens de burgemeester zou de tiener hebben gezegd dat hij iets wilde, maar maakte hij niet duidelijk wat dat zou moeten zijn. De politie heeft onderhandelaars ingeschakeld, die inmiddels telefonisch contact zouden hebben met de dader. Een elite-eenheid van de politie, die gespecialiseerd is in de aanpak van gijzelingen, heeft het schoolgebouw omsingeld.

Het motief van de dader is onduidelijk. Franse media meldden dat de tiener in het verleden kampte met depressies.

Gijzeling Frankrijk