APATZINGAN - De Mexicaanse autoriteiten zoeken in de bergen van de westelijke deelstaat Michoacan naar het lichaam van drugsbaas Nazario Moreno.

De regering meldde vrijdag dat Moreno was doodgeschoten tijdens een schietpartij in Apatzingan met de veiligheidsdiensten, maar zijn lichaam is niet gevonden, berichtten Mexicaanse media zaterdag.

Moreno was een van de leiders van het drugskartel La Familia, die in Michoacan de handel in stimulerende middelen in handen heeft, marihuanavelden beheert en afpersingsnetwerken runt.

Het in 2000 opgerichte kartel is berucht om zijn wreedheid. Vier jaar geleden kwam het voor het eerst groots in het nieuws toen bendeleden hoofden op een discovloer gooiden.

Tientallen moorden

Het geweld waarbij Moreno omkwam, barstte woensdag uit toen agenten en militairen het dorp Apatzingan binnenvielen. Zeker elf mensen kwamen bij de veiligheidsoperatie om.

De 40-jarige Moreno, geboren in Apatzingan, was een van de oprichters van La Familia. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor tientallen moorden. In Mexico stond er een beloning van 2,4 miljoen dollar op zijn hoofd.