CARACAS - President Hugo Chávez van Venezuela is van plan tijdelijk te regeren vanuit een bedoeïnentent die hij van de Libische leider Muammar Kaddafi heeft gekregen.

Chávez nodigde gezinnen die dakloos zijn geworden door overstromingen uit om in zijn Miraflores Paleis in de hoofdstad Caracas te verblijven. De tent wordt opgezet in de tuin van het presidentiële paleis.

Overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van de ergste regenval in tien jaar tijd hebben ruim dertig levens geëist in Venezuela.

Ruim 100.000 personen uit kustplaatsen en stedelijke sloppenwijken raakten dakloos. Chávez liet vorige maand 25 gezinnen toe tot zijn paleis. Binnenkort volgen tachtig andere gezinnen.

Humanitaire hulp

Chávez reist door het land om de humanitaire hulp te overzien. Hij krijgt kritiek omdat hij de afgelopen twaalf jaar onvoldoende nieuwe woningen zou hebben gebouwd. Volgens de socialistische Chávez zijn de krotten in sloppenwijken echter het gevolg van de vrije marktwerking onder zijn voorgangers.

Kaddafi verblijft tijdens buitenlandse bezoeken graag in een grote bedoeïnentent, net als vorig jaar op het Venezolaanse eiland Margarita.