CAÏRO - Een haai heeft zondag voor de kust van de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh een Duitse toeriste gedood, terwijl ze aan het snorkelen was.

Het incident gebeurde een dag nadat de overheid het strand weer had opengesteld, in de veronderstelling dat er geen gevaarlijke haaien meer in de Rode Zee zwommen.

De 70-jarige Duitse vrouw werd luttele meters uit de kust aangevallen. Het beest beet haar rechterarm en rechterbeen af. Zij overleed nog voor aankomst in het ziekenhuis.

De autoriteiten besloten meteen het strand en de zee weer te sluiten voor watersporters. Ook worden buitenlandse experts ingevlogen om de situatie te onderzoeken.

Particuliere organisatie

Vrijdag werden twee haaien gevangen, waarna de autoriteiten het zeegebied voldoende veilig achtten. Zij negeerden een waarschuwing van een Egyptische particuliere organisatie dat zeker één van de haaien die voor de aanvallen verantwoordelijk waren, nog voor de kust rondzwom.

De jacht op de haaien was begonnen, nadat de dagen ervoor vier duikers door haaien waren aangevallen. Van een Russische duikster werd een hand afgebeten. Volgens een zegsman van een duikerscentrum is het hoogst uitzonderlijk dat in zo korte tijd zo veel mensen door een haai worden aangevallen.