AMSTERDAM - De rechtbank in Belgrado heeft vrijdag de rechtszaak tegen de vrouw van Ratko Mladic om procedurele redenen verdaagd tot april. Bosiljka Mladic wordt verdacht van verboden wapenbezit en kan, als ze schuldig wordt bevonden, worden veroordeeld tot een gevangenisstraf.

De vondst van drie pistolen, een geweer en munitie werd gedaan tijdens een inval van de politie in haar huis in Belgrado.

Een twintigtal ultranationalisten met spandoeken protesteerde tijdens de hoorzitting tegen wat het de 'marteling' van de familie Mladic noemde. Ze beschuldigden de regering er bovendien van Servië te 'vernederen'.

De voormalig Bosnisch-Servische legerleider Mladic wordt door het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag gezocht voor de massamoord op achtduizend moslims in Srebrenica in 1995 en andere oorlogsmisdaden.

De regering herhaalde vrijdag nog eens dat ze Mladic en een andere verdachte, Goran Hadzic, zullen arresteren. Hadzic is een voormalige Kroatisch-Servische leider die eveneens voor oorlogsmisdaden wordt gezocht.