NOORDWIJK - Twee mannen van 63 en 60 jaar en twee vrouwen van 74 en 64 jaar zijn woensdag om het leven gekomen bij een busongeval in Peru.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag gemeld. Een onbekend aantal mensen raakte gewond.

Eerder donderdag werd gemeld dat er vijf Nederlanders overleden zouden zijn bij het ongeluk.

Zwaargewonden

Eurocross Assistance, die de hulpverlening coördineert, meldde donderdag dat twee Nederlanders zwaargewond zijn geraakt.

Volgens de woordvoerder van Eurocross Assistance maakten de slachtoffers deel uit van een 'spiritueel gezelschap' van veertigplussers. De reis was georganiseerd door twee personen die zelf ook betrokken zijn geraakt bij het ongeval.

De twee organisatoren hadden de Nederlandse reisorganisatie Qoyatika ingehuurd voor de logistieke afhandeling van de reis.

23 Nederlanders

De slachtoffers zaten in een bus met toeristen, die betrokken raakte bij een ongeval met een andere bus en een vrachtwagen die cement vervoerde.

In de bus zaten in totaal 23 Nederlanders, meldde Buitenlandse Zaken. Van de overlevenden ligt een deel nog in het ziekenhuis. De rest is opgevangen in een hotel. Zij worden donderdag bezocht door medewerkers van de Nederlandse ambassade.

Wanneer de reizigers terugkeren naar Nederland, is nog niet bekend, zei een woordvoerder.