LIMA - Vijf Nederlanders zijn woensdag rond het middaguur (plaatselijke tijd) om het leven gekomen door een ongeval in Peru. Dat heeft een woordvoerster van Eurocross Assistance, die de hulpverlening coördineert, donderdagochtend gezegd.

De slachtoffers zaten in een bus met toeristen, die terechtkwam in een ongeval met een andere bus en een vrachtwagen die cement vervoerde.

In totaal zaten er 22 Nederlanders in de bus. Een groot deel kende elkaar, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag, dat verder stelt dat er een onbekend aantal gewonden viel.

Slecht aan toe

Zij zijn in drie drie ziekenhuizen in de omgeving opgenomen. Enkele slachtoffers zijn er slecht aan toe, aldus een woordvoerder. Hoeveel Nederlanders er onder de gewonden zijn, is nog niet bekend.

Ambassadepersoneel is onderweg om hulp te verlenen. De Nederlanders die het ongeluk niet overleefden, waren volgens Peruaanse media tussen de 60 en 70 jaar oud.

Ook twee Peruanen en een onbekend aantal Belgen zijn overleden, aldus de Peruaanse krant El Comercio.

De bus met Nederlandse en Belgische toeristen reed op een weg tussen Puno en Desaguadero in het zuiden van Peru, niet ver van de grens met Bolivia.

Busongeluk Peru