SAN DIEGO - De Amerikaanse grenspolitie heeft donderdag een 800 meter lange tunnel ontdekt bij grens met Mexico waardoor criminelen drugs naar de Verenigde Staten smokkelden. Dat maakte een politiewoordvoerder vrijdag bekend.

De tunnel liep van een woonhuis in de Mexicaanse stad Tijuana naar een pakhuis in Otay Mesa, een industriegebied in de buurt van de Amerikaanse stad San Diego.

Rechercheurs vonden meer dan 20 ton marihuana. De tunnel was volgens de politie zeer geavanceerd, met verlichting, ventilatie en een heus spoorsysteem waarmee de drugs vervoerd werden.

Acht mensen werden gearresteerd, van wie drie in de Verenigde Staten.

Tweede tunnel

De tunnel werd gevonden op iets meer dan honderd meter van de plek waar op 2 november ook al een ondergrondse gang werd gevonden.

Die bijna 550 meter lange tunnel was ook behoorlijk geavanceerd. De politie vond toen zo'n 30 ton marihuana. Daarmee was het een van de grootste vondsten aan de grens van de de afgelopen jaren.

De tunnels worden volgens de politie meestal met de hand gegraven. Dat kost de criminelen veel tijd, omdat zij de kleigrond onopgemerkt moeten afvoeren. De tunnel die vrijdag gevonden werd, lag op 12 meter diepte en voerde onder een bedrijfspand en een weg door.