AMSTERDAM - Justitie laat onderzoeken of een op Aruba gevonden onderkaak van Natalee Holloway is. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt het lichaamsdeel, zo bevestigde een woordvoerster.

De onderkaak werd volgens de De Telegraaf vrijdag gevonden op het strand bij het Phoenix Hotel. Dat is in de buurt van een van de plekken die Joran van der Sloot aanwees in een bekentenis.

Volgens het OM op Aruba is er nog geen link met Natalee Holloway. ''Agenten zijn met het bot naar het NFI gevlogen, daar wordt het nu bestudeerd. We wachten op de bevestiging dat het van een mens is. Tot die tijd valt er voor het OM weinig over te melden", aldus woordvoerder Ann Angela.

Ze kon nu nog niet aangeven hoeveel tijd een dergelijk onderzoek in beslag neemt.

Bewijs

Natalee, afkomstig uit de staat Alabama, verdween op 30 mei 2005 op Aruba. Joran van der Sloot is hoofdverdachte in de zaak, maar tot nu toe hebben de politie en justitie op het eiland het bewijs tegen Van der Sloot nog niet rond kunnen krijgen.

De Nederlander zit inmiddels wel vast in Peru. Hij wordt daar verdacht van de moord op de Peruaanse Stephany Flores. De jonge vrouw (21) werd op 30 mei dood in de hotelkamer van Joran van der Sloot in de wijk Miraflores van de Peruaanse hoofdstad Lima gevonden.