MÜNSTER - Een 46-jarige Duitse vrouw, die drie van haar pasgeboren baby's ombracht en de lijkjes in de diepvrieskist stopte, is maandag voor een rechtbank in Münster in hoger beroep veroordeeld tot vijf jaar cel wegens doodslag.

Dat heeft de rechtbank laten weten.

De moeder verdronk een meisje in 1986. In 1988 deed zij een ander pasgeboren meisje stikken. In 2004 liet zij een derde kind doodgaan door gebrek aan verzorging, nadat zij zwangerschap en bevalling verborgen had gehouden.

Een zoon van de vrouw vond zijn drie dode zusjes jaren later toevallig in een diepvrieskist. Hij was op zoek naar een pizza.

In 2008 veroordeelde een rechtbank in Siegen de vrouw tot vier jaar en drie maanden cel wegens doodslag. De aanklager had acht jaar geëist en ging tegen het vonnis in beroep.

Verjaard

De rechtbank in Münster veroordeelde de vrouw voor de dood van de baby's in 1988 en 2004. De oudste zaak, van 1986, is verjaard.

Tijdens het proces in 2008 gaf de moeder toe dat zij de baby's in de vrieskist had gestopt. Zij ontkende echter dat zij haar kinderen had gedood.

De vrouw, die al drie kinderen heeft, zou haar baby's hebben omgebracht omdat ze niet nog meer kroost wilde. Ook was zij enige tijd verslaafd aan alcohol en zou ze bang voor artsen en prenataal onderzoek zijn.