BRUSSEL - De wateroverlast in België heeft zondag een derde slachtoffer geëist. In het Henegouwse plaatsje Twee-Akren, waar het riviertje de Dender buiten zijn oevers trad, heeft de brandweer een stoffelijk overschot uit het water gehaald.

Naar een tweede slachtoffer zou nog gezocht worden.

Zaterdag kwamen in Henegouwen ook twee mensen om het leven doordat ze verrast werden door het wassende water. Dat gebeurde in Solre-Saint-Gery, een deelgemeente van Beaumont.

De weduwe van één van deze slachtoffers beroofde zich vervolgens van het leven, maakte de burgemeester van Beaumont bekend.

Situatie kritiek

De situatie in België is nog steeds op veel plaatsen kritiek. Vooral in de zuidwestrand van Brussel zijn er grote problemen doordat het kanaal Brussel-Charleroi overstroomd is.

In het plaatsje Sint-Pieters-Leeuw moesten honderden woningen ontruimd worden. Ook in andere dorpen vlakbij de Belgische hoofdstad moesten mensen gedwongen hun huizen uit.

Rampenplan

De regioregering van Brussel heeft inmiddels het rampenplan afgekondigd. Datzelfde gebeurde zaterdag eerder in enkele provincies en gemeenten. In Oost-Vlaanderen is het rampenplan inmiddels weer opgeheven.

Volgens demissionair premier Yves Leterme is het afkondigen van een nationaal rampenplan nog niet nodig. Leterme bezocht zondagmiddag getroffenen van het noodweer in het plaatsje Lot, iets buiten Brussel.

Wateroverlast in België door hevige regenval