KARACHI - Een politiebureau in de Pakistaanse stad Karachi is donderdag bestormd door zeker twaalf gewapende aanvallers. Ook werd een zware bom tot ontploffing gebracht.

Ten minste achttien mensen kwamen om het leven en 130 anderen raakten gewond, aldus de Pakistaanse politie.

De aanvallers begonnen een een vuurgevecht met de politie, waarna ze een vrachtwagen vol explosieven tegen de buitenmuur van het gebouw lieten ontploffen.

Terreurverdachten

In het bureau van de criminele inlichtingendienst van Pakistan werden terreurverdachten vastgehouden. De verantwoordelijkheid voor de aanslag zou zijn opgeëist door de Pakistaanse Taliban.

De aanval in het centrum van de Karachi is opvallend, omdat de metropool ver verwijderd ligt van het gebied waar de Taliban en andere radicaal islamitische militanten normaal actief zijn. De havenstad, het financiële centrum van Pakistan, ligt in het zuiden van het land, terwijl de militanten vooral in het noordwesten opereren.

De bewaking in het hart van de stad is zeer streng. Vlakbij de plek van de aanslag bevinden zich onder meer het consulaat van de Verenigde Staten, gebouwen van de Pakistaanse regering en een luxueus hotel dat veel door westerlingen bezocht wordt.