AMSTERDAM - Er zijn opnieuw videobeelden gepubliceerd van Tanja Nijmeijer, de Nederlandse vrouw die zich bij de Colombiaanse rebellenbeweging FARC heeft aangesloten.

In de video vertelt Nijmeijer over haar ontmoeting met FARC-leider Mono Jojoy. De beelden zijn sinds donderdag te zien op de site van de Wereldomroep.

Volgens de omroep zijn de beelden in augustus gemaakt door de Colombiaanse freelancejournalist Jorge Botero. Eerder al toonde de Wereldomroep hoe Nijmeijer aangaf er niet over te peinzen de FARC te verlaten.

Jojoy werd in september gedood bij een aanval van het Colombiaanse leger op het rebellenkamp in de jungle. Het is nog steeds onduidelijk of Nijmeijer dat bombardement heeft overleefd.

Lekker eten

In de video vertelt Nijmeijer dat Jojoy haar in zijn kamp uitnodigde, dat hij ''heel blij'' was haar te zien en dat ze mocht mee-eten. ''Ik was blij en dacht: nu gaan we lekker eten.''

Maar dat viel tegen, vertelt ze in de video. ''We kregen een heel klein beetje bonensoep en een heel dunne maiskoek.'' Ze noemt de FARC-leider ''een eenvoudig man''. Ook zegt Nijmeijer dat haar groep doorgaat met de strijd.