AMSTERDAM – De directeur van de Peruaanse Castro Castro-gevangenis waar de van moord verdachte Joran van der Sloot vastzit, is op non-actief gesteld nadat hij zijn medewerking had verleend aan een tv-opname van Peter R. de Vries.

Dat schrijft de Telegraaf maandag. In het televisieprogramma van de misdaadverslaggever vindt een ontmoeting plaats tussen Beth Twitty, de moeder van de vermiste Natalee Holloway, en Van der Sloot.

Van der Sloots advocaat zegt dat zijn cliënt door directeur Eddie Samame werd bedreigd met verblijf in een isolatiecel wanneer hij niet met Twitty zou praten.

Procedure

De advocaat kondigt een juridische procedure aan tegen De Vries wegens ‘het omkopen van overheidsfunctionarissen’. De directeur is tot nader orde op non actief gesteld en hem wacht een disciplinaire maatregel, zo meldt de krant.

Natalee Holloway verdween in mei 2005 tijdens een vakantie op Aruba. Joran van der Sloot is de laatste die haar levend heeft gezien en wordt verdacht van betrokkenheid bij haar verdwijning.

Van der Sloot zit in Peru vast op verdenking van moord op de Peruaanse Stephany Flores.