NEW ORLEANS - De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is zondag begonnen aan zijn bezoek aan de Verenigde Staten. Hij overlegt de komende dagen met de Amerikaanse regering over hoe het vredesproces tussen Israël en de Palestijnen nieuw leven ingeblazen moet worden.

Netanyahu praat met minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton en vicepresident Joe Biden, omdat president Barack Obama een staatsbezoek aan India brengt. Hij heeft ook een ontmoeting met VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon.

De vredesbesprekingen zitten in het slop, sinds Netanyahu een bouwstop voor Joodse nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden niet verlengde. De Palestijnen eisen een nieuw bouwverbod, voordat ze weer om de tafel gaan met de Israëlische regering.

Militaire actie

Netanyahu zal er volgens bronnen rondom de Israëlische regering ook op aandringen Iran met militaire actie te dreigen, om het land zijn nucleaire programma te laten stoppen. Volgens de Israëlische premier krijgen de huidige economische sancties het regime niet op de knieën. Israël en Iran zijn aartsvijanden.