HAVANA - Een vliegtuig met 68 mensen aan boord, onder wie 28 buitenlanders, is donderdag (lokale tijd) neergestort in Centraal-Cuba. Dat melden de Cubaanse autoriteiten. Er zijn geen overlevenden.

Aan boord van het vliegtuig, dat een binnenlandse vlucht uitvoerde, waren drie Nederlanders.

Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. ''Ze staan op de passagierslijst en volgens de autoriteiten zijn er geen overlevenden.''

Volgens een woordvoerder moet de officiële identificatie nog plaatsvinden. Of het Landelijk Team Forensische Opsporing (LFTO) daarvoor wordt ingezet is nog niet duidelijk.

Volgens Buitenlandse Zaken gaat het om drie werknemers van een bedrijf, die op zakenreis waren in het land. RTV Rijnmond weet te melden dat het gaat om drie mannen van 25, 31 en 60 jaar oud.

Duitsers

Ook zaten er veertig Cubanen, negen Argentijnen, zeven Mexicanen, twee Duitsers en twee Oostenrijkers in het toestel. Uit Spanje, Frankrijk, Italië, Japan en Venezuela was ieder één persoon aan boord.

De eerste stoffelijke overschotten zijn uit het neergestorte toestel gehaald.

Bal van vuur

Volgens een getuige viel het het toestel uit de lucht in Centraal-Cuba en ontstond er een ''bal van vuur midden op de berg''.

Mogelijk heeft de tropische storm Tomas, die Cuba nadert, met de oorzaak van de crash te maken, aldus een verklaring van de autoriteiten.

Havana

Vliegveldbronnen uit Havana en Santiago de Cuba meldden dat het om een toestel van Aero Carribean gaat van het type ATR-72-212. Het tweemotorig vliegtuig is ontwikkeld en gemaakt door Avions de Transport Regional (ATR).

Het toestel was op weg van de oostelijke stad Santiago de Cuba naar de hoofdstad Havana  en stortte neer in de regio Guasimal in de provincie Sancti Spiritus. Er zou voor de crash nog een noodoproep zijn gedaan, waarna het contact wegviel.

Onder de 68 inzittenden waren zeven bemanningsleden.

Onderzoek

De Cubaanse luchtvaartautoriteiten gaan een onderzoekscommissie instellen die moet onderzoeken of slecht weer een rol speelde bij de crash.

''Op dit moment hebben de regionale en luchtvaartautoriteiten een commissie samengesteld, die de feiten en details moet verzamelen voor het onderzoek naar dit spijtige ongeval'', aldus een verklaring.

Rosenthal

Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosentahl heeft inmiddels gereageerd op de vliegramp.
 

Lees alle reacties via Twitter op NUlive

Vliegramp Cuba