ATHENE - De Griekse politie heeft donderdag verscheidene verdachte pakketten aangetroffen in de Griekse hoofdstad Athene. Een bom voor de Franse ambassade werd onschadelijk gemaakt.

Dat meldde een woordvoerder van de politie.

Het bompakket werd bezorgd bij de Franse ambassade. Het ambassadepersoneel vertrouwde het niet en zond het pakket terug naar het koeriersbedrijf. De Griekse politie maakte de bom later onschadelijk door hem buiten te laten ontploffen.

Koeriersbedrijf

De bom was volgens een politiebron verstopt in een groot boek. Een aantal pakketten wordt nog onderzocht bij een koeriersbedrijf in een buitenwijk van Athene. Het is nog onbekend om hoeveel pakketten het gaat. Het is niet bekend of het om hetzelfde bedrijf gaat als waar de bom voor de Franse ambassade vandaan kwam.

Sinds maandag werden veertien bommen verstuurd naar ambassades in Athene en hoogwaardigheidsbekleders in het buitenland.

De opsporingsdiensten in Griekenland denken dat zeker drie en mogelijk vier personen verantwoordelijk zijn voor het verzenden van de bompakketten. De politie arresteerde maandag twee mannen.

Aangeklaagd

De Griekse autoriteiten hebben donderdag twee mannen aangeklaagd voor terrorisme in verband met de veertien bompakketjes die de afgelopen dagen naar buitenlandse instanties en regeringsleiders zijn gestuurd.

Scheikundestudent Panayotis Argyrou (22) en Gerassimos Tskalos (24) weigerden te spreken toen ze werden voorgeleid. Ze stelden de procedure niet te erkennen.

Crimineel

De twee mannen worden beschuldigd van het begaan van terroristische daden, lidmaatschap van een criminele organisatie, bezit en gebruik van bommen en explosieven evenals van kleinere zaken als het weigeren hun identiteit en vingerafdrukken te geven.

De beide mannen zitten in voorarrest in de Korydallos-gevangenis ten westen van de hoofdstad Athene. Ze waren maandag gearresteerd.

Griekse politie publiceert foto's verdachten