JAKARTA - Het dodental als gevolg van de tsunami in Indonesië maandag is gestegen boven de driehonderd. Dit is donderdag vernomen van een officiële bron in het Aziatische land.

Volgens de laatste balans zijn 343 mensen om het leven gekomen door de vloedgolf, die was veroorzaakt door een aardbeving. 338 mensen worden nog vermist.

De tsunami trof maandag de afgelegen Mentawai-eilanden bij Sumatra. Golven van zeker 3 meter hoog overspoelden diverse dorpen.

Hoogste functionaris

 ''Wij denken dat twee derde van de vermisten waarschijnlijk is overleden en begraven onder modder of weggevoerd naar zee'', maakte Ade Edward, de hoogste functionaris op het gebied van rampenbestrijding in het gebied, donderdag bekend.

De bestuurder voerde woensdag een inspectievlucht uit boven de zwaar getroffen Mentawai-eilanden. Hij zag veel stoffelijke overschotten.

''Hoofden en benen staken uit het zand, sommige lichamen hingen in bomen. Het dodental komt uit op zeker 543 als we nog eens tweehonderd namen toevoegen aan de bestaande lijst.''

Tsunami Indonesië