Internationaal drugsnetwerk ontmanteld in Marokko

RABAT - De Marokkaanse politie heeft een internationaal drugsnetwerk ontmanteld en vierendertig leden ervan aangehouden. Dat heeft de Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken Tayeb Charkaoui vrijdag bekendgemaakt.

''Dit gevaarlijke netwerk wordt geleid door Colombiaanse en Spaanse drugsbaronnen'', aldus Charkoui.

Het netwerk zou ook nauwe contacten met de terroristische beweging al-Qaeda in Noord-Afrika onderhouden. ''Terroristische elementen doen er alles aan om hun activiteiten te financieren'', aldus Charkaoui.

Onder de arrestanten zijn ook buitenlanders. Of er Nederlanders bij zijn betrokken is niet bekend. Een van de arrestanten is een Spaanse drugsbaron die voor de coördinatie zorgde met een Spaans lid dat in Mali in de gevangenis zit.

In de gaten gehouden

Het netwerk werd al geruime tijd in de gaten gehouden door de Marokkaanse politie. Tussen maart en augustus van dit jaar smokkelde het netwerk zeshonderd kilo cocaïne Marokko binnen via Algerije en Mauritanië.

De politie heeft drugs, auto's, traangasbommen en een onbekend geldbedrag in beslag genomen. Het netwerk heeft contacten in een aantal Europese landen, Algerije, Mali, Colombia en Venezuela en zou in een aantal landen nepbedrijven hebben opgericht om geld wit te wassen.

Lees meer over:

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie