Hongarije levert verdachte uit aan Nederland

ROTTERDAM - Hongarije heeft woensdag een man uitgeleverd aan Nederland die als hoofdverdachte geldt in een internationaal netwerk dat zich bezighoudt met mensenhandel. Dat heeft het Landelijk Parket woensdag gemeld.

Uit een onderzoek van de Nationale Recherche kwam de 43-jarige Hongaar naar voren als organisator van mensenhandel.

De man wordt ervan verdacht dat hij in verscheidene Europese landen vrouwen in de prostitutie te werk heeft gesteld en hen heeft gedwongen hun inkomsten af te staan, aldus het parket.

Boedapest

Nederlandse rechercheurs hebben de Hongaar woensdag opgehaald uit Boedapest, zo meldt het Landelijk Parket. De man wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

In hetzelfde onderzoek heeft de politie vorige maand een 24-jarige Hongaar aangehouden. De 24-jarige verdachte wordt verdacht van mensenhandel, meldt het parket.

Uitbuiting

Het parket vermoedt dat de 24-jarige man in Hongarije vrouwen heeft geworven en die te werk heeft gesteld op de Amsterdamse Wallen. Ook zou hij hebben geprofiteerd van de uitbuiting van vrouwen, aldus het parket. Een Hongaarse vrouw heeft aangifte gedaan tegen de man.

Het parket verwacht dat er in het onderzoek nog meer arrestaties verricht zullen worden. De Nationale Recherche werkt in dit onderzoek samen met politie- en justitiediensten in Hongarije en Zwitserland.

Lees meer over:
Tip de redactie