Berlusconi vernieuwt zijn eigen partij

ROME - De Italiaanse premier Silvio Berlusconi gaat zijn partij vernieuwen. Dat liet hij weten na terugkomst van zijn bezoek aan Rusland, waar hij de partij bekritiseerde.

Nu Kamervoorzitter Gianfranco Fini, de medeoprichter van Berlusconi's partij Volk van de Vrijheid (PDL), een eigen politieke partij gaat oprichten, moet de partij weer volledig onder zijn regie komen, vindt de Italiaanse premier.

Volgens de krant La Repubblica krijgt de partij een nieuwe naam en een nieuw symbool om juridische claims van Fini te voorkomen. Ook zou Berlusconi denken aan een vrouw als coördinator van de partij.

Dat zou wel eens staatssecretaris Daniela Santanché kunnen worden. Weekblad l’Espresso noemt haar de Italiaanse Sarah Palin. Ook zou de partij meer plaats geven aan jongeren en vrouwen.

Boek

Met het vooruitzicht van eventuele vervroegde verkiezingen in 2011, kondigde Berlusconi al aan het volk een boek toe te sturen waarin de successen van de eerste twee jaar van zijn regering worden vermeld. Er zouden een miljoen exemplaren worden gedrukt.

De oppositie vraagt zich af wie dat betaalt. Diverse burgergroeperingen beloven het boek zonder frankering te sturen naar Berlusconi’s bedrijf Mediaset, zodat dat bedrijf de verzendkosten moet betalen.

Lees meer over:
Tip de redactie