ACAPULCO - De Mexicaanse politie onderzoekt de aangifte van een ontvoering van twintig Mexicaanse toeristen in de westelijke badplaats Acapulco. Dat heeft justitie in de deelstaat Guerrero gemeld, berichtten lokale media zaterdag (plaatselijke tijd).

Het gaat om een groep automonteurs uit Morelia (deelstaat Michoacan) die het weekend zou doorbrengen in het toeristische oord en op zoek was naar een hotel.

Een van hen was uit een van de auto's gestapt om even wat te kopen. Toen hij terugkwam, zag hij zijn collega's ontvoerd worden door een gewapende bende.

De man heeft de zaak vrijdag aangegeven bij de politie, maar is sindsdien spoorloos. ''Waarschijnlijk is hij terug naar huis gegaan. We zoeken naar bewijs. Er is nog weinig informatie'', verklaarde een onderzoeker van het Openbaar Ministerie. De vier auto's zijn inmiddels teruggevonden.

Machtsbasis

De autoriteiten hebben nog geen idee wie achter de ontvoering zit. Michoacan is de machtsbasis voor La Familia Michoacana, een gewelddadig drugskartel dat actief is langs de kust van de Grote Oceaan. Sinds regeringstroepen in december leider Arturo Beltran Leyva doodden, strijdt het kartel met rivaliserende drugsbendes om de macht in Acapulco.

Hoewel het geweld recentelijk is toegenomen in de badplaats, is dit de eerste grote ontvoering in de toeristische havenstad. Mogelijk is er sprake van een vergissing.