STOCKHOLM - In het Pakistaanse vliegtuig met 273 mensen aan boord dat zaterdag een noodlanding maakte in Zweden, is geen bom aangetroffen.

Dit heeft de Zweedse politie laten weten.

Na het vertrek van het Pakistaanse toestel uit Canada had een vrouw de Canadese politie gebeld en gezegd dat een man aan boord explosief materiaal bij zich had.

De politie nam daarop via de radio contact op met de piloot, toen het toestel net boven Zweden vloog.

Aangehouden

Na de noodlanding op de luchthaven van Stockholm is de man aangehouden. Noch op zijn lichaam noch elders in het toestel zijn bij onderzoek explosieven gevonden.

De man, een Canadees van Pakistaanse origine, werd na enkele uren weer vrijgelaten. Hij is niet langer een verdachte en mag Zweden verlaten.

Terreurgrap

De Canadese politie probeert te achterhalen wie de bommelding heeft gedaan. Vermoedelijk is het telefoontje gepleegd vanuit een telefooncel. De vrouw die de politie belde, wordt verdacht van een zogenoemde 'terreurgrap', een misdrijf waarop in Canada een celstraf staat.

Het vliegtuig is vanuit Zweden doorgevlogen naar Manchester in Groot-Brittannië. De bemanning was inmiddels te moe om de vlucht naar Pakistan af te ronden.

Noodlanding vliegtuig Zweden