MATAMOROS - Een baby van zeven maanden oud heeft in de Noord-Mexicaanse stad Matamoros een wonderlijk avontuur beleefd. De baby, Brandon Emiliano genaamd, lag rustig in een hangmat te slapen toen de tropische storm Hermine midden in de nacht voorbij raasde.

De storm blies het golfplaten dak van het huis af. De kleine spruit vloog met hangmat en al mee de lucht in, wist zijn moeder Marisa Santos na te vertellen.

Santos rende onmiddellijk de straat op en verzamelde veel mensen uit de buurt om Brandon te gaan helpen zoeken. De moeder was erg bang dat het water dat enkele straten had overstroomd haar kindje zou meesleuren.

Sponzen

Na ongeveer een uur zoeken bleek het lot Brandon toch gunstig gezind. Een vrouw die ongeveer zestig meter verderop woont, zag ineens een berg golfplaten bij haar huis liggen. ''Toen ik de platen opzij schoof, zag ik de voetjes van het jongetje'', legde Sara Cedillo uit.

Volgens Cedillo was de baby precies terechtgekomen op een aantal grote sponzen. Hij lag nog in in zijn dekens gewikkeld. Brandon werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar bleek niets te mankeren.