SAN PEDRO SULA - Zeker achttien mensen zijn dinsdag (lokale tijd) doodgeschoten in een schoenenfabriek in het noorden van Honduras.

De slachtoffers zijn mannen in de leeftijd van 17 tot 24 jaar, die aan het werk waren toen ze werden verrast door zeker vier schutters. Van de daders ontbreekt elk spoor, meldde een woordvoerder van de politie.

Dertien slachtoffers overleden ter plaatse, vijf anderen bezweken later aan hun verwondingen in ziekenhuizen in de stad San Pedro Sula.

De criminelen maakten onder meer gebruik van AK-47 automatische geweren. Het motief voor de schietpartij is nog onduidelijk, maar de wijk waar de schietpartij gebeurde, is volgens lokale media in handen van de beruchte bende Mara 18.

Een van de slachtoffers zou lid zijn geweest van deze criminele organisatie.

Slechte reputatie

San Pedro Sula is met ruim een miljoen inwoners de tweede stad van Honduras. Het land heeft een slechte reputatie wat betreft misdaad. Gemiddeld worden er per dag twaalf mensen vermoord in het Midden-Amerikaanse land met circa acht miljoen inwoners.

Criminele netwerken zijn verantwoordelijk voor de meeste moorden. Zij houden zich onder meer bezig met drugshandel, ontvoeringen, prostitutie en afpersingspraktijken.