PESHAWAR - Door een bomaanslag op een politiebureau in Pakistan zijn dinsdag zeker twintig doden en tientallen gewonden gevallen. De meeste slachtoffers zijn vrouwen en kinderen.

Dit heeft de politie van het Zuid-Aziatische land laten weten. Volgens de politie reed de dader met een auto met explosieven tegen het politiebureau in de noordwestelijke stad Kohat.

De meeste slachtoffers zijn vrouwen en kinderen. Verder zijn onder de doden zes politiemensen. Naast het politiebureau werden tien huizen zwaar beschadigd door de enorme ontploffing.

Ramadan

De explosie deed zich voor in het woongedeelte van het complex, nadat de duisternis was ingevallen en moslims tijdens ramadan hun vasten mochten onderbreken. Door de klap werden veel gebouwen verwoest. Omdat de elektriciteit was uitgevallen, moesten reddingswerkers in het donker naar slachtoffers zoeken.

Kohat, een stad aan de weg tussen Peshawar en diverse tribale gebieden, was dit jaar al meerdere keren toneel van aanslagen door militanten. Zo kwamen in april 41 mensen om het leven toen twee mensen in boerka zichzelf opbliezen tussen mensen die in de rij stonden om zich te laten inschrijven voor voedsel en andere hulpgoederen.

"Deze stad is een oorlogszone. Wij moeten altijd voorbereid zijn op zulke aanslagen", zei Khalid Omarzai, de hoogste bestuurder van Kohat.

Golf van geweld

De aanslag past in een nieuwe golf van geweld van al-Qaeda en Taliban-militanten binnen een week in Pakistan. Die terreuracties hebben in totaal circa 120 levens geëist.

Maandag kwamen bij een zelfmoordaanslag met een bomauto op een politiebureau in Lakki Marwat, een andere stad in het noordwesten, zeventien burgers om het leven. Vorige week vielen honderd doden bij aanslagen op sjiieten in Quetta en Lahore.

Veel doden bij aanslag in Pakistan