ISLAMABAD - Honderdduizenden mensen zijn uit hun steden en dorpen in de provincie Sindh in het zuiden van Pakistan gevlucht wegens nieuwe overstromingen. Grote delen van het district Dadu zijn ondergelopen na een bres in de Toori dam.

De autoriteiten in Sindh lieten maandag weten dat de steden Dadu en Johi dreigen te overstromen. In Dadu wonen circa 300.000 mensen en in Johi circa 60.000.

De provinciale minister voor Irrigatie, Jam Saifullah Dharejo, liet weten dat dijken worden versterkt en dat andere maatregelen worden genomen om de steden te beschermen.

Door de zware regenval van de afgelopen weken zijn in Sindh al circa 2,8 miljoen mensen ontheemd. Van de 23 districten in Sindh zijn er negentien overstroomd.

De overstromingen begonnen ruim een maand geleden in het noordwesten van het land. Ze werden veroorzaakt door zware regenval. Meer dan 1600 mensen zijn door de overstromingen omgekomen.

Zeker zeventien miljoen mensen zijn getroffen door de wateroverlast. Ongeveer 3,6 miljoen hectare landbouwgrond is getroffen en 1,2 miljoen stuks vee zijn verdronken.