AMSTERDAM - Joran van der Sloot geeft toe dat hij de familie van Natalee Holloway heeft opgelicht. In een interview met De Telegraaf bekent hij dat hij de familie Holloway geld liet betalen in ruil voor informatie over waar ze het lichaam van Natalee konden vinden.

Hij wilde de familie van Natalee een hak zetten.

Een advocaat van de familie Holloway betaalde een voorschot van 25 duizend euro, waarop hij een willekeurige plek aanwees waar het verdwenen meisje begraven zou liggen.

Een zoekactie naar het lichaam van Natalee leverde vervolgens niets op.

"Haar ouders maken me al vijf jaar het leven zuur. Toen ze me aanboden te betalen voor de vindplaats van het meisje, dacht ik: waarom niet? Daar heb ik nu spijt van", zegt hij in de krant.

Stephany Flores

Ondertussen week Van der Sloot uit naar Peru, waar hij de 21-jarige Stephany Flores ontmoette. Die werd exact vijf jaar nadat Natalee op Aruba verdween vermoord. Haar lichaam werd enkele dagen later aangetroffen in een hotelkamer in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Van der Sloot zit nu vast in de zwaarbewaakte Peruaanse Miguel Castro Castro gevangenis. Hij is de hoofdverdachte in de zaak van de moord op Flores. Ook is Joran nog altijd hoofdverdachte in de zaak rond de verdwijning van Holloway. Het lichaam van Holloway is nooit gevonden.

Van der Sloot is door de Amerikaanse autoriteiten al aangeklaagd wegens oplichting. Zij hebben Peru gevraagd om zijn uitlevering. De bekentenis zou met een camera zijn opgenomen.

RTL 4 zendt maandagavond het volledige interview met Van der Sloot uit. Hij kan in de VS maximaal vijftig jaar cel krijgen als hij schuldig wordt bevonden.