WILLEMSTAD - Op Curaçao is zaterdag een nieuw Bestuurscollege geïnstalleerd. Dit gebeurde kort na de installatie van een nieuwe Eilandsraad.

In de nacht was een akkoord gesloten tussen de partijen MFK, Pueblo Soberano en MAN.

De nieuwe regering van Curaçao bestaat namens Pueblo Soberano uit oud-gedeputeerde Ivar Asjes en Rene Rosalia. Namens de MFK oud-gedeputeerde Jacinta Constancia, Rudney Garmes en Sheldry Osepa. Voor MAN keert oud-gedeputeerde Charles Cooper na bijna vier jaar terug in een Bestuurscollege.

Rosalia was jarenlang hoofd van de Curaçaose Cultuurstichting Kas di Kultura, hij krijgt waarschijnlijk onderwijs en cultuur onder zich.

Koloniale geschiedenis

Tijdens de verkiezingen voor de Eilandsraadsverkiezingen van 27 augustus maakte Rosalia zich onder meer hard voor het verwijderen van alle straatnamen en namen van gebouwen die herinneren aan de koloniale overheersing door Nederland. Osepa en Garmes zijn helemaal nieuw in de politiek.

De partijen hebben afgesproken te werken aan de emancipatie van de Curaçaose bevolking. Pueblo Soberano is voorstander van onafhankelijkheid op korte termijn, de andere twee partijen zijn minder duidelijk uitgesproken, maar zien het wel als ideaal op de langere termijn.