AMSTERDAM - Een vrouwelijke arts in Californië heeft haar poging om het huis binnen te komen van de man met wie zij een knipperlichtrelatie had, met de dood moeten bekopen.

Het ontzielde lichaam van de 49-jarige vrouw werd in de schoorsteen gevonden. Dit heeft de politie van Bakersfield bekendgemaakt.

Jacquelyn Kotarac, die weer eens ruzie had met haar vriend, had diens huis eerst willen binnendringen door een shovel te gebruiken.

Later veranderde ze van gedachten. Ze pakte een ladder, klom op het dak en liet zich, met haar voeten eerst, in de schoorsteen zakken.

Stank

Haar 58-jarige vriend, die de bui al zag hangen en geen zin had in een confrontatie met Kotarac, sloop ondertussen stiekem het huis uit. Hij besloot voorlopig ergens anders te bivakkeren.

Dit incident voltrok zich vorige week woensdag. Vrijdag werd de interniste Kotarac door haar werk als vermist opgegeven.

Zaterdag sloeg de werkster in het huis alarm omdat er een ontzettende stank uit de schoorsteen kwam. In de loop van de avond had de brandweer de schoorsteen afgebroken en kon het lichaam van Kotarac, dat volkomen klem zat, worden losgemaakt.